Het Amerikaans Employee Benefit Research Institute (EBRI) heeft zijn Retirement Confidence Survey gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de Amerikaanse babyboomers een armzalige dag tegemoet mogen zien, met een onvoldoende hoge pensioenuitkering om royaal van te kunnen leven.

Daar zijn hoofdzakelijk twee redenen voor: de Amerikanen leven langer en ze hebben over het algemeen minder gespaard voor hun oude dag.

Probleem is de doorsnee inwoner van de Verenigde Staten nauwelijks bezig is met zijn pensioen tot de bewuste dag voor de deur staat.

Alle Amerikaanse kandidaten die binnen enkele jaren met pensioen gaan, beseffen inmiddels dat ze langer zullen moeten werken.

Dat betekent werken voorbij de kaap van 70 jaar, terwijl er ook meer geld opzij moet worden gezet.

In Europa is dit besef nog onvoldoende doorgedrongen, veel Belgische gepensioneerden lopen eveneens het risico armoede te lijden in hun oude dag.

Het Amerikaans Employee Benefit Research Institute (EBRI) heeft zijn Retirement Confidence Survey gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de Amerikaanse babyboomers een armzalige dag tegemoet mogen zien, met een onvoldoende hoge pensioenuitkering om royaal van te kunnen leven. Daar zijn hoofdzakelijk twee redenen voor: de Amerikanen leven langer en ze hebben over het algemeen minder gespaard voor hun oude dag. Probleem is de doorsnee inwoner van de Verenigde Staten nauwelijks bezig is met zijn pensioen tot de bewuste dag voor de deur staat. Alle Amerikaanse kandidaten die binnen enkele jaren met pensioen gaan, beseffen inmiddels dat ze langer zullen moeten werken. Dat betekent werken voorbij de kaap van 70 jaar, terwijl er ook meer geld opzij moet worden gezet. In Europa is dit besef nog onvoldoende doorgedrongen, veel Belgische gepensioneerden lopen eveneens het risico armoede te lijden in hun oude dag.