Materiaaltechnologiegroep Umicore heeft de intentie over een periode van drie jaar 30 miljoen te investeren in de uitbreiding van haar wereldwijde productiecapaciteit en -mogelijkheden van kernmaterialen voor dunne filmdepositie om aan de vraag in de groeiende fotovoltaïsche en beeldschermmarkten te kunnen voldoen.

De investering zal de productiecapaciteit van roterende sputterende targets1 voor dunne filmdepositie voor grote oppervlakten verhogen op de bestaande Umicore sites in Providence (Noord-Carolina), Balzers (Europa) en Hsinchu (Azië).

De investering betreft eveneens de invoering van een nieuw ontwikkelde bondingstechnologie voor roterende targets op alle drie locaties.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Umicore komt deze week met het kwalitatief rapport over het derde kwartaal, waarna op 21 november de kwartaalcijfers volgen. Met de trading update op komst blijft ik neutraal voor het aandeel."

Materiaaltechnologiegroep Umicore heeft de intentie over een periode van drie jaar 30 miljoen te investeren in de uitbreiding van haar wereldwijde productiecapaciteit en -mogelijkheden van kernmaterialen voor dunne filmdepositie om aan de vraag in de groeiende fotovoltaïsche en beeldschermmarkten te kunnen voldoen. De investering zal de productiecapaciteit van roterende sputterende targets1 voor dunne filmdepositie voor grote oppervlakten verhogen op de bestaande Umicore sites in Providence (Noord-Carolina), Balzers (Europa) en Hsinchu (Azië). De investering betreft eveneens de invoering van een nieuw ontwikkelde bondingstechnologie voor roterende targets op alle drie locaties. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Umicore komt deze week met het kwalitatief rapport over het derde kwartaal, waarna op 21 november de kwartaalcijfers volgen. Met de trading update op komst blijft ik neutraal voor het aandeel."