Na de meevallende detailhandelsverkopen en industriële productie in China van dit weekend, stelde de handelsbalans volgens Theodoor Gilissen Bankiers teleur.

De export steeg met bijna 3% na bijna 12% vorige maand; de import bleef onveranderd. Met name de handel met Europa daalde sterk.

Ook Japan stelde teleur. De economische krimp in het derde kwartaal kwam nog slechter uit dan eerder gemeld, terwijl ook het tweede kwartaal neerwaarts werd herzien.

De derde recessie sinds 2008 is nu dus al officieel een feit en dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers koren op de molen voor de oppositie voor de verkiezingen aanstaande zondag.

Na de meevallende detailhandelsverkopen en industriële productie in China van dit weekend, stelde de handelsbalans volgens Theodoor Gilissen Bankiers teleur. De export steeg met bijna 3% na bijna 12% vorige maand; de import bleef onveranderd. Met name de handel met Europa daalde sterk. Ook Japan stelde teleur. De economische krimp in het derde kwartaal kwam nog slechter uit dan eerder gemeld, terwijl ook het tweede kwartaal neerwaarts werd herzien. De derde recessie sinds 2008 is nu dus al officieel een feit en dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers koren op de molen voor de oppositie voor de verkiezingen aanstaande zondag.