De eerste omwille van de evidente impact van toenemende bedrijfsresultaten in een stabiele inflatieomgeving met aantrekkende groei, de tweede omwille van de nog steeds redelijk hoge rentetarieven zonder imminent renterisico.

De VSA kreunt intussen nog wat verder onder de recente, tegenvallende ISM-cijfers en haperende werkgelegenheidscreatie maar zal ongetwijfeld in de komende weken zijn comeback voorbereiden.

Met het resultatenseizoen in het vooruitzicht, lijkt een fundamentele ondersteuning van de lokale beurzen in de maak , zodat we (licht) overwogen blijven in Amerikaanse aandelen.

Posities in lange termijnobligaties in USD worden echter vermeden. De rentevergoeding weegt momenteel niet op tegen de renterisico's.

Europa lijkt wat hierbij verweesd achter te blijven. In haar gevecht om de eurozone te behouden moeten de achterblijvende landen hun verlies aan efficiëntie compenseren met een drastische budgettaire inkrimping maar deze besparingen staan haaks op een beleid dat een economisch herstel moet helpen bewerkstellingen.

Een regelrechte "catch 22" -situatie die echter verplicht om verder de botte bijl te blijven hanteren. Uit de eurozone droppen is immers (momenteel) geen optie.

In de eurozone blijven verplicht echter tot een reeks verregaande besparingen die het opgelopen concurrentienadeel met (vooral) Duitsland moeten compenseren maar de lokale economie in een wurggreep houden.

Het is nog te vroeg om te oordelen of een dergelijk plan al dan niet tot mislukken gedoemd zou zijn. Alleszins bewegen de lopende rekening en de reële effectieve wisselkoersen van ondermeer Spanje en Italië in de juiste richting maar ook de interne economie moet herstellen om een positieve budgetbijdrage te kunnen leveren en hiermee de besparingsdruk geleidelijk te verminderen.

De eerste omwille van de evidente impact van toenemende bedrijfsresultaten in een stabiele inflatieomgeving met aantrekkende groei, de tweede omwille van de nog steeds redelijk hoge rentetarieven zonder imminent renterisico. De VSA kreunt intussen nog wat verder onder de recente, tegenvallende ISM-cijfers en haperende werkgelegenheidscreatie maar zal ongetwijfeld in de komende weken zijn comeback voorbereiden. Met het resultatenseizoen in het vooruitzicht, lijkt een fundamentele ondersteuning van de lokale beurzen in de maak , zodat we (licht) overwogen blijven in Amerikaanse aandelen. Posities in lange termijnobligaties in USD worden echter vermeden. De rentevergoeding weegt momenteel niet op tegen de renterisico's. Europa lijkt wat hierbij verweesd achter te blijven. In haar gevecht om de eurozone te behouden moeten de achterblijvende landen hun verlies aan efficiëntie compenseren met een drastische budgettaire inkrimping maar deze besparingen staan haaks op een beleid dat een economisch herstel moet helpen bewerkstellingen. Een regelrechte "catch 22" -situatie die echter verplicht om verder de botte bijl te blijven hanteren. Uit de eurozone droppen is immers (momenteel) geen optie. In de eurozone blijven verplicht echter tot een reeks verregaande besparingen die het opgelopen concurrentienadeel met (vooral) Duitsland moeten compenseren maar de lokale economie in een wurggreep houden. Het is nog te vroeg om te oordelen of een dergelijk plan al dan niet tot mislukken gedoemd zou zijn. Alleszins bewegen de lopende rekening en de reële effectieve wisselkoersen van ondermeer Spanje en Italië in de juiste richting maar ook de interne economie moet herstellen om een positieve budgetbijdrage te kunnen leveren en hiermee de besparingsdruk geleidelijk te verminderen.