Rob Subbaraman, chief economist Asia ex-Japan bij Nomura, kan alleen maar bevestigen dat ook in Azië er een verslaving aan goedkoop geld is opgetreden. De gevolgen daarvan laten zich raden: zeepbellen op verschillende segmenten van de markten zonder dat op voorhand echt duidelijk is waar die zeepbellen zich hebben gevormd.

Dankzij het goedkoop geld hebben de betrokken landen nagelaten om de noodzakelijke hervormingen door te voeren. Gekoppeld aan het oplopen van de tekorten op de lopende rekening houdt dit naar de toekomst toe grote risico's in. Voorzichtigheid blijft dus geboden.

Rob Subbaraman, chief economist Asia ex-Japan bij Nomura, kan alleen maar bevestigen dat ook in Azië er een verslaving aan goedkoop geld is opgetreden. De gevolgen daarvan laten zich raden: zeepbellen op verschillende segmenten van de markten zonder dat op voorhand echt duidelijk is waar die zeepbellen zich hebben gevormd. Dankzij het goedkoop geld hebben de betrokken landen nagelaten om de noodzakelijke hervormingen door te voeren. Gekoppeld aan het oplopen van de tekorten op de lopende rekening houdt dit naar de toekomst toe grote risico's in. Voorzichtigheid blijft dus geboden.