De zomermaanden juni en juli kondigen zich als bijzonder zwak aan voor de goudmarkt. Dat is traditioneel al zo, maar dit jaar zou de interesse voor goud nog lager zijn dan anders in deze tijd van het jaar. Vorig jaar lokte de daling van de goudprijs nog kopers naar de markt.

Dit jaar is dat echter niet het geval, elke terugval onder 1300 dollar brengt nauwelijks beweging in de vraag. Blijkbaar dreigen zelfs de Chinese kopers hun interesse in het goud te verliezen. Ook in Australië is trouwens de vraag naar gouden munten sterk teruggevallen.

De zomermaanden juni en juli kondigen zich als bijzonder zwak aan voor de goudmarkt. Dat is traditioneel al zo, maar dit jaar zou de interesse voor goud nog lager zijn dan anders in deze tijd van het jaar. Vorig jaar lokte de daling van de goudprijs nog kopers naar de markt. Dit jaar is dat echter niet het geval, elke terugval onder 1300 dollar brengt nauwelijks beweging in de vraag. Blijkbaar dreigen zelfs de Chinese kopers hun interesse in het goud te verliezen. Ook in Australië is trouwens de vraag naar gouden munten sterk teruggevallen.