Die vreest dat we in 2011 zeepbellen van ongekende omvang zullen te zien krijgen, tenzij de centrale banken snel werk maken van het verstrakken van de monetaire politiek. Of met andere woorden: de rente moet naar omhoog en wel snel.

De rentepolitiek die een aantal Aziatische landen momenteel voeren, is volgens Dwor-Frecaut onverantwoordelijk. In tegenstelling tot Europa en de VS werd Azië niet met een financiële crisis geconfronteerd. Het heeft dus geen enkele zin om de rente zo laag te houden.

Dwor-Frecaut is van mening dat vooral emerging markets als China, Taiwan en Singapore gevaar lopen, maar ook Hong Kong en Maleisië zijn allesbehalve veilig. In de meeste van deze landen zijn de vastgoedprijzen met tientallen procenten gestegen.

Die vreest dat we in 2011 zeepbellen van ongekende omvang zullen te zien krijgen, tenzij de centrale banken snel werk maken van het verstrakken van de monetaire politiek. Of met andere woorden: de rente moet naar omhoog en wel snel. De rentepolitiek die een aantal Aziatische landen momenteel voeren, is volgens Dwor-Frecaut onverantwoordelijk. In tegenstelling tot Europa en de VS werd Azië niet met een financiële crisis geconfronteerd. Het heeft dus geen enkele zin om de rente zo laag te houden. Dwor-Frecaut is van mening dat vooral emerging markets als China, Taiwan en Singapore gevaar lopen, maar ook Hong Kong en Maleisië zijn allesbehalve veilig. In de meeste van deze landen zijn de vastgoedprijzen met tientallen procenten gestegen.