De Aziatische beurzen noteren voor de vierde dag op rij lager, waarbij de beleggers opnieuw volop vluchten richting veilig geachte staatsobligaties.

Zowel de vrees voor een Chinese groeivertraging als de Europese schuldencrisis wegen op het sentiment. Daarnaast zijn de cijfers van Apple de beleggers in het verkeerde keelgat geschoten.

Graanprijzen kunnen gaan corrigeren

De graanprijzen zijn explosief gestegen. De snelheid leidt volgens Theodoor Gilissen Bankiers tot candles in de koersgrafieken van agrarische producten. In de Rogers Agriculture Commodity Index is deze overdrijvingsfase ook zichtbaar.

Dit wil niet zeggen dat de stijgingsfase voorbij is. De rally is in termen van tijd 'te hard' gegaan, waardoor een terugval voldoende is om de basis te leggen voor een nieuwe rallyfase.

De dalende trend in Rogers Agriculture Commodity Index is opwaarts omgebogen. Een terugval wordt idealiter opgevangen rond de koerstoppen van eerder dit jaar (= 1180).

Een terugval zou ook logisch zijn gelet op de 'overbought'-conditie in de RJ/CRB Grondstoffenindex. Alsof dit niet genoeg is bevindt deze index zich aan de bovenkant van een dalend trendkanaal. Winstnemingen liggen voor de hand.

De Aziatische beurzen noteren voor de vierde dag op rij lager, waarbij de beleggers opnieuw volop vluchten richting veilig geachte staatsobligaties. Zowel de vrees voor een Chinese groeivertraging als de Europese schuldencrisis wegen op het sentiment. Daarnaast zijn de cijfers van Apple de beleggers in het verkeerde keelgat geschoten.Graanprijzen kunnen gaan corrigeren De graanprijzen zijn explosief gestegen. De snelheid leidt volgens Theodoor Gilissen Bankiers tot candles in de koersgrafieken van agrarische producten. In de Rogers Agriculture Commodity Index is deze overdrijvingsfase ook zichtbaar. Dit wil niet zeggen dat de stijgingsfase voorbij is. De rally is in termen van tijd 'te hard' gegaan, waardoor een terugval voldoende is om de basis te leggen voor een nieuwe rallyfase. De dalende trend in Rogers Agriculture Commodity Index is opwaarts omgebogen. Een terugval wordt idealiter opgevangen rond de koerstoppen van eerder dit jaar (= 1180). Een terugval zou ook logisch zijn gelet op de 'overbought'-conditie in de RJ/CRB Grondstoffenindex. Alsof dit niet genoeg is bevindt deze index zich aan de bovenkant van een dalend trendkanaal. Winstnemingen liggen voor de hand.