Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn:

- Veel Aziatische landen laten een sterke economische groei zien in combinatie met een relatief lage schuldenpositie, zeker in vergelijking met een groot aantal westerse landen.

- Beleggers verwachten nog altijd dat staatsobligaties van opkomende landen een veel hoger rendement bieden puur vanwege het hogere risico. Maar dit 'Emerging Markets premium' verdwijnt momenteel snel.

- De risicoverzekering op obligaties (credit default swaps) uit eurolanden als Italië, Ierland en Portugal is momenteel duurder dan die op obligaties uit landen als Thailand en Maleisië waaruit blijkt dat de onderliggende economische ontwikkeling van de opkomende markten fundamenteel goed is. De herfinancieringskosten voor landen als Indonesië en de Filippijnen zijn lager dan bijvoorbeeld voor Spanje en Italië.

- Obligaties in Azië genereerden recentelijk een rendement van circa 4,2% per jaar in lokale valuta waardoor ze aantrekkelijker zijn dan de rente die betaald wordt op obligaties van G-7 landen (2,3%).

Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn: - Veel Aziatische landen laten een sterke economische groei zien in combinatie met een relatief lage schuldenpositie, zeker in vergelijking met een groot aantal westerse landen. - Beleggers verwachten nog altijd dat staatsobligaties van opkomende landen een veel hoger rendement bieden puur vanwege het hogere risico. Maar dit 'Emerging Markets premium' verdwijnt momenteel snel. - De risicoverzekering op obligaties (credit default swaps) uit eurolanden als Italië, Ierland en Portugal is momenteel duurder dan die op obligaties uit landen als Thailand en Maleisië waaruit blijkt dat de onderliggende economische ontwikkeling van de opkomende markten fundamenteel goed is. De herfinancieringskosten voor landen als Indonesië en de Filippijnen zijn lager dan bijvoorbeeld voor Spanje en Italië. - Obligaties in Azië genereerden recentelijk een rendement van circa 4,2% per jaar in lokale valuta waardoor ze aantrekkelijker zijn dan de rente die betaald wordt op obligaties van G-7 landen (2,3%).