Concreet zou dit willen zeggen dat de Amerikaanse centrale bank veel minder geld in het systeem gaat pompen dan eerst was aangenomen. Daardoor kan er ook veel minder geld afvloeien naar het buitenland.

Algemeen wordt aangenomen dat de stijging van de koersen van de Aziatische munten recent het gevolg was van de overflow van Amerikaans geld dat voor speculatieve doeleinden wordt aangewend.

De Maleisische ringgit was vanmorgen één van de Aziatische munten die in waarde daalde. Ook de Indische rupiah en de Chinese yuan werden goedkoper.

Godwin Chan, foreign- exchange trader bij OSK Investment Bank Bhd. in Kuala Lumpur, is van mening dat de valutamarkten te ver waren vooruitgelopen op een QE2.

Concreet zou dit willen zeggen dat de Amerikaanse centrale bank veel minder geld in het systeem gaat pompen dan eerst was aangenomen. Daardoor kan er ook veel minder geld afvloeien naar het buitenland. Algemeen wordt aangenomen dat de stijging van de koersen van de Aziatische munten recent het gevolg was van de overflow van Amerikaans geld dat voor speculatieve doeleinden wordt aangewend. De Maleisische ringgit was vanmorgen één van de Aziatische munten die in waarde daalde. Ook de Indische rupiah en de Chinese yuan werden goedkoper. Godwin Chan, foreign- exchange trader bij OSK Investment Bank Bhd. in Kuala Lumpur, is van mening dat de valutamarkten te ver waren vooruitgelopen op een QE2.