De beleggers beseffen dat ze aan de uitslag van die parlementsverkiezingen toch niet veel kunnen veranderen.

Bovendien zou het allemaal nog kunnen meevallen.

Anderzijds is er de hoop dat de Amerikaanse centrale bank opnieuw tussenbeide gaat komen om de economie te stimuleren nu gisteren is gebleven dat de inflatie een steeds minder groot probleem oplevert. Hoe en wanneer de FED gaat handelen, is nog niet duidelijk.

Edmond de Rothschild Asset Management zet sterk in op opkomende markten

Edmond de Rothschild Asset Management, zet in 2012 sterk in op opkomende markten. Redenen hiervoor liggen voor de hand. Zo is er de aanwezigheid van buitengewoon gunstige omstandigheden, zoals een structureel verhoogde groei, redelijke valorisaties en een inflatie die onder controle is.

Bovendien beschikken de belangrijkste opkomende economieën over voldoende bewegingsvrijheid voor een sterke groei en begint de meerderheid hier gebruik van te maken.

Het opkomende Europa, één van de meest veelbelovende economische regio's, en het veelzijdige Latijns-Amerika vormen de focuspunten van EdRAM.

Effect LTRO's begon op het einde van eerste kwartaal af te nemen

Aan het einde van het eerste kwartaal begon volgens Carmignac het effect van de liquiditeitsinjecties van de ECB (LTRO's) op de aandelenmarkten al af te nemen.

Eerst werd een gebrek aan groei in de eurozone duidelijk, vooral in Spanje, dat onder zware financiële druk staat; de liquiditeiten die vervolgens werden ingezet hebben niet mogen baten: uiteindelijk is de Eurostoxx 50-index in mei met 8,2% gedaald.

De onzekerheid rond het Amerikaanse herstel en de Chinese vertraging hebben een domper gezet op het algemene optimisme; in het eerste kwartaal hebben de opkomende markten het grootste deel van hun outperformance ten opzichte van de Europese markten in rook zien opgaan.

Tegen deze achtergrond heeft een defensieve samenstelling van de aandelenportefeuilles, die toegespitst zijn op sectoren die een goed zicht op de toekomst bieden en nauwelijks of geen Europese financiële instellingen bevatten, de resultaten in de afgelopen maand flink ondersteund.

De beleggers beseffen dat ze aan de uitslag van die parlementsverkiezingen toch niet veel kunnen veranderen. Bovendien zou het allemaal nog kunnen meevallen. Anderzijds is er de hoop dat de Amerikaanse centrale bank opnieuw tussenbeide gaat komen om de economie te stimuleren nu gisteren is gebleven dat de inflatie een steeds minder groot probleem oplevert. Hoe en wanneer de FED gaat handelen, is nog niet duidelijk. Edmond de Rothschild Asset Management zet sterk in op opkomende markten Edmond de Rothschild Asset Management, zet in 2012 sterk in op opkomende markten. Redenen hiervoor liggen voor de hand. Zo is er de aanwezigheid van buitengewoon gunstige omstandigheden, zoals een structureel verhoogde groei, redelijke valorisaties en een inflatie die onder controle is. Bovendien beschikken de belangrijkste opkomende economieën over voldoende bewegingsvrijheid voor een sterke groei en begint de meerderheid hier gebruik van te maken. Het opkomende Europa, één van de meest veelbelovende economische regio's, en het veelzijdige Latijns-Amerika vormen de focuspunten van EdRAM.Effect LTRO's begon op het einde van eerste kwartaal af te nemen Aan het einde van het eerste kwartaal begon volgens Carmignac het effect van de liquiditeitsinjecties van de ECB (LTRO's) op de aandelenmarkten al af te nemen. Eerst werd een gebrek aan groei in de eurozone duidelijk, vooral in Spanje, dat onder zware financiële druk staat; de liquiditeiten die vervolgens werden ingezet hebben niet mogen baten: uiteindelijk is de Eurostoxx 50-index in mei met 8,2% gedaald. De onzekerheid rond het Amerikaanse herstel en de Chinese vertraging hebben een domper gezet op het algemene optimisme; in het eerste kwartaal hebben de opkomende markten het grootste deel van hun outperformance ten opzichte van de Europese markten in rook zien opgaan. Tegen deze achtergrond heeft een defensieve samenstelling van de aandelenportefeuilles, die toegespitst zijn op sectoren die een goed zicht op de toekomst bieden en nauwelijks of geen Europese financiële instellingen bevatten, de resultaten in de afgelopen maand flink ondersteund.