Een financiële versie van het Cold War concept van Mutual Assured Destruction zal echter voorkomen dat de Chineze Amerikaans staatspapier gaan dumpen. China kan namelijk onmogelijk alle Amerikaanse staatsobligaties in bezit dumpen.

Volgens Rubin kunnen landen als Singapore, Hong Kong en Maleïsie dat wel doen. Deze landen hebben, in tegenstelling tot China, niets te verliezen bij het verkopen van Amerikaans overheidspapier.

Het dumpen van Amerikaanse staatsobligaties kan de spanning op de financiële markten opnieuw doen toenemen, terwijl eveneens de positie van de dollar in gevaar kan komen.

Een financiële versie van het Cold War concept van Mutual Assured Destruction zal echter voorkomen dat de Chineze Amerikaans staatspapier gaan dumpen. China kan namelijk onmogelijk alle Amerikaanse staatsobligaties in bezit dumpen. Volgens Rubin kunnen landen als Singapore, Hong Kong en Maleïsie dat wel doen. Deze landen hebben, in tegenstelling tot China, niets te verliezen bij het verkopen van Amerikaans overheidspapier. Het dumpen van Amerikaanse staatsobligaties kan de spanning op de financiële markten opnieuw doen toenemen, terwijl eveneens de positie van de dollar in gevaar kan komen.