Aziatische kopers zullen de goudmarkt helpen stabiliseren, aldus Phillips. Het voordeel van de grotere weging van de Aziaten, en dan op de eerste plaats landen als China en India, is dat de inwoners van deze landen goud zien als een investering voor de lange termijn.

Amerikaanse en Europese kopers zijn vooral uit op winsten op korte termijn, maar dat ligt in het geval van de Aziaten heel anders. Deze zullen zelden of nooit goud verkopen om winsten te realiseren, dit in het besef dat de goudprijs op lange termijn alleen maar in waarde kan stijgen.

Aziatische kopers zullen de goudmarkt helpen stabiliseren, aldus Phillips. Het voordeel van de grotere weging van de Aziaten, en dan op de eerste plaats landen als China en India, is dat de inwoners van deze landen goud zien als een investering voor de lange termijn. Amerikaanse en Europese kopers zijn vooral uit op winsten op korte termijn, maar dat ligt in het geval van de Aziaten heel anders. Deze zullen zelden of nooit goud verkopen om winsten te realiseren, dit in het besef dat de goudprijs op lange termijn alleen maar in waarde kan stijgen.