Maar wat zal er gebeuren wanneer de Aziaten beslissen om niet langer op grote schaal in dollars te beleggen? Er zou in dat geval meer ruimte vrijkomen om te investeren in infrastructuur, onderwijs, nieuwe technologie, exploratie naar nieuwe olievelden enzovoort.

Waarom houden de Aziatische centrale banken voorlopig hun dollars aan? De enige reden ligt voor de hand: ze willen de koers van hun eigen munten laag houden, want alleen op die manier kunnen de landen in kwestie hun goedkope producten van matige kwaliteit in het westen te slijten.

Maar wat zal er gebeuren wanneer de Aziaten beslissen om niet langer op grote schaal in dollars te beleggen? Er zou in dat geval meer ruimte vrijkomen om te investeren in infrastructuur, onderwijs, nieuwe technologie, exploratie naar nieuwe olievelden enzovoort. Waarom houden de Aziatische centrale banken voorlopig hun dollars aan? De enige reden ligt voor de hand: ze willen de koers van hun eigen munten laag houden, want alleen op die manier kunnen de landen in kwestie hun goedkope producten van matige kwaliteit in het westen te slijten.