De index van de Chinese aankoopmanagers is in maart gestegen tot 50,90, of het hoogste niveau in 11 maanden. Toch kwam de lezing van de index onder de verwachtingen uit, want de analisten hadden gerekend op een stijging richting 52. Uit de evolutie van de index kan niettemin worden opgemaakt dat de Chinese economie aan snelheid wint.

Anderzijds gaf het tankan-rapport in Japan aan dat het sentiment in de zakenwereld in dat land in de eerste drie maanden van dit jaar verbeterde dankzij de krachtige maatregelen die de regering van Shinzo Abe heeft getroffen. Op de valutamarkten blijft de koers van de euro onder druk staan.

De index van de Chinese aankoopmanagers is in maart gestegen tot 50,90, of het hoogste niveau in 11 maanden. Toch kwam de lezing van de index onder de verwachtingen uit, want de analisten hadden gerekend op een stijging richting 52. Uit de evolutie van de index kan niettemin worden opgemaakt dat de Chinese economie aan snelheid wint. Anderzijds gaf het tankan-rapport in Japan aan dat het sentiment in de zakenwereld in dat land in de eerste drie maanden van dit jaar verbeterde dankzij de krachtige maatregelen die de regering van Shinzo Abe heeft getroffen. Op de valutamarkten blijft de koers van de euro onder druk staan.