Shane Oliver van AMP Capital Investors stelde dat de ECB eigenlijk niet anders heeft gedaan dan vage beloften maken over mogelijke interventies, terwijl er in de praktijk eigenlijk niets is gebeurd. De beleggers wachten nu op de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juli.

China verbruikt meer olie

Door de lagere kleinhandelsprijzen zijn de marges voor de raffinaderijen kleiner geworden. Tijdens de eerste jaarhelft verbruikte China 9,423 miljoen vaten olie per dag, 207.000 vaten per dag meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Opmerkelijk is volgens Royal Bank of Scotland dat de Chinese invoer van ruwe olie uit Iran steeg naar een recordniveau van 663.000 vaten per dag. De olieboycot die de meeste landen hanteren tegen Iran haalt naar schatting 1,2 miljoen vaten per dag ruwe olie uit te markt.

Nog aan de aanbodzijde dreigt een nieuwe staking in Noorwegen wanneer binnenkort opnieuw over de pensioenregelingen

wordt onderhandeld.

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 0,8 miljoen vaten is afgenomen naar 377,4 miljoen vaten.

Vorige week voerde de Verenigde Staten gemiddeld 8,9 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,6 miljoen vaten per dag een week eerder. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen bleef de voorbije 4 weken ongewijzigd op 92,3 procent.

De voorraad loodvrije benzine daalde met 1,8 miljoen vaten maar de stookolievoorraad kwam op weekbasis 2,6 miljoen vaten hoger uit. Loodvrije benzine werd op weekbasis 4,5 procent duurder en stookolie liet zelfs 4,9 procent bijschrijven. De kleinhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel stegen voor de tweede week op rij.

Shane Oliver van AMP Capital Investors stelde dat de ECB eigenlijk niet anders heeft gedaan dan vage beloften maken over mogelijke interventies, terwijl er in de praktijk eigenlijk niets is gebeurd. De beleggers wachten nu op de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juli.China verbruikt meer olie Door de lagere kleinhandelsprijzen zijn de marges voor de raffinaderijen kleiner geworden. Tijdens de eerste jaarhelft verbruikte China 9,423 miljoen vaten olie per dag, 207.000 vaten per dag meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Opmerkelijk is volgens Royal Bank of Scotland dat de Chinese invoer van ruwe olie uit Iran steeg naar een recordniveau van 663.000 vaten per dag. De olieboycot die de meeste landen hanteren tegen Iran haalt naar schatting 1,2 miljoen vaten per dag ruwe olie uit te markt. Nog aan de aanbodzijde dreigt een nieuwe staking in Noorwegen wanneer binnenkort opnieuw over de pensioenregelingen wordt onderhandeld. Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 0,8 miljoen vaten is afgenomen naar 377,4 miljoen vaten. Vorige week voerde de Verenigde Staten gemiddeld 8,9 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,6 miljoen vaten per dag een week eerder. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen bleef de voorbije 4 weken ongewijzigd op 92,3 procent. De voorraad loodvrije benzine daalde met 1,8 miljoen vaten maar de stookolievoorraad kwam op weekbasis 2,6 miljoen vaten hoger uit. Loodvrije benzine werd op weekbasis 4,5 procent duurder en stookolie liet zelfs 4,9 procent bijschrijven. De kleinhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel stegen voor de tweede week op rij.