De beleggers laten zich ontmoedigen door de publicatie van tegenvallende macro-economische gegevens in verschillende delen van de andere wereld.

Het wordt steeds duidelijker dat de economische groei aan snelheid aan het inboeten is, terwijl stimulerende maatregelen anderzijds op zich laten wachten.

Chinese beurs verzwakt

De Chinese aandelenmarkt verzwakt volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk. Ondertussen lijkt het vertrouwen in de westerse aandelenmarkten juist aan kracht te winnen.

De opwaartse uitbraak in de Europese banksector na de dubbele bodem remt de negatieve invloed van het (H)oofd(S)chouder-patroon. Een korte termijn correctie zou nu idealiter moeten worden opgevangen om en nabij de koerstop van vorige maand (= midden van de 'W'-formatie).

Ierland zet weer stappen richting terugkeer naar kapitaalmarkt

Ierland heeft een volgende stap gemaakt in de terugkeer naar de kapitaalmarkt; vorige week donderdag heeft het land ruim Eur 1 mrd opgehaald met de uitgifte van vijf leningen met looptijden van 15 tot 35 jaar.

De emissie was volgens Theodoor Gilissen Bankiers specifiek gericht op Ierse pensioenfondsen; de yield op deze leningen lag rond de 5,91%.

Diverse financiële instelling (waaronder ING, SNS, Societe Generale) hebben de afgelopen week leningen uitgegeven en profiteren zo van de lage rentes waartegen de leningen op dit moment kunnen worden uitgegeven.

De risico-opslag op de Barclays Financial Index heeft deze week het laagste niveau bereikt in een jaar tijd.

De beleggers laten zich ontmoedigen door de publicatie van tegenvallende macro-economische gegevens in verschillende delen van de andere wereld. Het wordt steeds duidelijker dat de economische groei aan snelheid aan het inboeten is, terwijl stimulerende maatregelen anderzijds op zich laten wachten. Chinese beurs verzwakt De Chinese aandelenmarkt verzwakt volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk. Ondertussen lijkt het vertrouwen in de westerse aandelenmarkten juist aan kracht te winnen. De opwaartse uitbraak in de Europese banksector na de dubbele bodem remt de negatieve invloed van het (H)oofd(S)chouder-patroon. Een korte termijn correctie zou nu idealiter moeten worden opgevangen om en nabij de koerstop van vorige maand (= midden van de 'W'-formatie).Ierland zet weer stappen richting terugkeer naar kapitaalmarkt Ierland heeft een volgende stap gemaakt in de terugkeer naar de kapitaalmarkt; vorige week donderdag heeft het land ruim Eur 1 mrd opgehaald met de uitgifte van vijf leningen met looptijden van 15 tot 35 jaar. De emissie was volgens Theodoor Gilissen Bankiers specifiek gericht op Ierse pensioenfondsen; de yield op deze leningen lag rond de 5,91%. Diverse financiële instelling (waaronder ING, SNS, Societe Generale) hebben de afgelopen week leningen uitgegeven en profiteren zo van de lage rentes waartegen de leningen op dit moment kunnen worden uitgegeven. De risico-opslag op de Barclays Financial Index heeft deze week het laagste niveau bereikt in een jaar tijd.