In Tokio zakt de Nikkei met een verlies van zowat driekwart procent verder weg onder de psychologisch belangrijke kaap van 10.000, in Hong Kong dreigt de Hang Seng de kaap van 20.000 punten in het vizier te krijgen. Het verlies voor de MSCI Asia Pacific Index (MXAP) bedraagt bijna een kwart procent.

Vandaag belooft een bijzonder rustige dag te worden, want op de meeste beurzen wordt vanwege Goede Vrijdag niet gehandeld. Dat is in West-Europa zo, maar ook in de Verenigde Staten. Ook de grondstoffen- en valutahandel zal op een laag pitje branden.

Alcoa is volgende dinsdag aan het woord

Maandag wordt op heel wat Europese beurzen evenmin gehandeld.

Vanaf dinsdag is het opnieuw 'business as usual', waarbij de beleggers kunnen uitkijken naar de eerste kwartaalcijfers. Alcoa schiet namelijk dinsdagavond het resultatenseizoen in de Verenigde Staten op gang, waarbij verslag wordt uitgebracht over de gang van zaken in de eerste drie maanden van dit jaar.

Kazuyuki Terao, chief investment officer bij RCM Japan Co, vreest dat de Europese schuldenproblemen nog lang op de international beurzen kunnen blijven wegen. Terao vindt het momenteel niet aangewezen om in aandelen te stappen, hij adviseert om de kat alleszins nog enkele weken uit de boom te kijken. Spanje dreigt binnen Europa het volgende probleemland te worden.

In Tokio zakt de Nikkei met een verlies van zowat driekwart procent verder weg onder de psychologisch belangrijke kaap van 10.000, in Hong Kong dreigt de Hang Seng de kaap van 20.000 punten in het vizier te krijgen. Het verlies voor de MSCI Asia Pacific Index (MXAP) bedraagt bijna een kwart procent. Vandaag belooft een bijzonder rustige dag te worden, want op de meeste beurzen wordt vanwege Goede Vrijdag niet gehandeld. Dat is in West-Europa zo, maar ook in de Verenigde Staten. Ook de grondstoffen- en valutahandel zal op een laag pitje branden. Alcoa is volgende dinsdag aan het woord Maandag wordt op heel wat Europese beurzen evenmin gehandeld. Vanaf dinsdag is het opnieuw 'business as usual', waarbij de beleggers kunnen uitkijken naar de eerste kwartaalcijfers. Alcoa schiet namelijk dinsdagavond het resultatenseizoen in de Verenigde Staten op gang, waarbij verslag wordt uitgebracht over de gang van zaken in de eerste drie maanden van dit jaar. Kazuyuki Terao, chief investment officer bij RCM Japan Co, vreest dat de Europese schuldenproblemen nog lang op de international beurzen kunnen blijven wegen. Terao vindt het momenteel niet aangewezen om in aandelen te stappen, hij adviseert om de kat alleszins nog enkele weken uit de boom te kijken. Spanje dreigt binnen Europa het volgende probleemland te worden.