De winsten voor de belangrijkste indices lopen fors op, met winsten van anderhalf procent of meer voor de belangrijkste indices.

Toch valt op dat van een echt euforische reactie geen sprake is, de beleggers houden duidelijk nog een slag achter de arm. Het lijkt namelijk dat de Europese schuldencrisis nog niet volledig is opgelost.

Duitsland hoeft steeds minder te lenen

In tegenstelling tot andere landen levert de Duitse begroting volgens Theodoor Gilissen Bankiers juist weinig problemen op. Duitsland verwacht in 2014 geen begrotingstekort meer te hebben en de overheid zal volgend jaar ruim 40% minder hoeven lenen.

Gisteren begon de Europese top, de 19e top sinds het begin van de Griekse crisis, waar inmiddels al veel over is geschreven. De verwachtingen van beleggers met betrekking tot oplossingen waren niet hooggespannen. Een mogelijke belemmering met betrekking tot het steunfonds ESM is weggehaald.

Nog niet alle landen hebben de werking van het ESM, dat per 1 juli operationeel zou moeten worden, goedgekeurd, maar dit zal geen belemmering vormen voor steun aan Spaanse banken en aan Cyprus. De Eurogroep gaf aan dat in eerste instantie het EFSF steun zal verlenen die later dan aan het ESM overgedragen kan worden.

De winsten voor de belangrijkste indices lopen fors op, met winsten van anderhalf procent of meer voor de belangrijkste indices. Toch valt op dat van een echt euforische reactie geen sprake is, de beleggers houden duidelijk nog een slag achter de arm. Het lijkt namelijk dat de Europese schuldencrisis nog niet volledig is opgelost. Duitsland hoeft steeds minder te lenen In tegenstelling tot andere landen levert de Duitse begroting volgens Theodoor Gilissen Bankiers juist weinig problemen op. Duitsland verwacht in 2014 geen begrotingstekort meer te hebben en de overheid zal volgend jaar ruim 40% minder hoeven lenen. Gisteren begon de Europese top, de 19e top sinds het begin van de Griekse crisis, waar inmiddels al veel over is geschreven. De verwachtingen van beleggers met betrekking tot oplossingen waren niet hooggespannen. Een mogelijke belemmering met betrekking tot het steunfonds ESM is weggehaald. Nog niet alle landen hebben de werking van het ESM, dat per 1 juli operationeel zou moeten worden, goedgekeurd, maar dit zal geen belemmering vormen voor steun aan Spaanse banken en aan Cyprus. De Eurogroep gaf aan dat in eerste instantie het EFSF steun zal verlenen die later dan aan het ESM overgedragen kan worden.