Het relatief gunstige sentiment heeft te maken met de publicatie gisteren van een meevallende ISM-index voor de verwerkende industrie in de Verenigde Staten. Wanneer de Amerikaanse fabrieken beter draaien, wil dat zeggen dat de export vanuit Azië een duwtje in de rug kan krijgen.

Vastrentende waarden geeft aan risico's nog altijd aanwezig zijn

Het langlopende segment in de Duitse en de Amerikaanse staatsleningen heeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers
de stijgende steunlijn langs de bodems van de afgelopen twee jaar nog niet gebroken.

De recente zwakte is opgevangen op de toppen van afgelopen najaar en dit voorjaar. In de Duitse staatslening is onderhuis een subtiele, maar belangrijke positieve divergentie waarneembaar in de relatieve sterkte analyse met de Europese DJ Stoxx 600 index.

Deze objectieve waarneming geeft hetzelfde beeld weer als eind maart dit jaar. Een nieuwe rallyfase kan en mag om die reden niet worden uitgesloten.

In de afgelopen maanden is de 30-jaars US Treasury Bond afgeketst op een 30-jarige stijgende weerstandlijn, maar de reacties zijn tot nu beperkt gebleven boven vorige koerstoppen. De stijgende trend is feitelijk intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond.

De obligatiemarkt vertelt ons dat de risico's in de financiële markten volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog altijd hoog worden ingeschat.

Het relatief gunstige sentiment heeft te maken met de publicatie gisteren van een meevallende ISM-index voor de verwerkende industrie in de Verenigde Staten. Wanneer de Amerikaanse fabrieken beter draaien, wil dat zeggen dat de export vanuit Azië een duwtje in de rug kan krijgen. Vastrentende waarden geeft aan risico's nog altijd aanwezig zijnHet langlopende segment in de Duitse en de Amerikaanse staatsleningen heeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers de stijgende steunlijn langs de bodems van de afgelopen twee jaar nog niet gebroken. De recente zwakte is opgevangen op de toppen van afgelopen najaar en dit voorjaar. In de Duitse staatslening is onderhuis een subtiele, maar belangrijke positieve divergentie waarneembaar in de relatieve sterkte analyse met de Europese DJ Stoxx 600 index. Deze objectieve waarneming geeft hetzelfde beeld weer als eind maart dit jaar. Een nieuwe rallyfase kan en mag om die reden niet worden uitgesloten. In de afgelopen maanden is de 30-jaars US Treasury Bond afgeketst op een 30-jarige stijgende weerstandlijn, maar de reacties zijn tot nu beperkt gebleven boven vorige koerstoppen. De stijgende trend is feitelijk intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond. De obligatiemarkt vertelt ons dat de risico's in de financiële markten volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog altijd hoog worden ingeschat.