Ondanks een flauw Tankan-rapport - het sentiment in de Japanse bedrijfswereld wordt afgeremd door de sterke yen - noteert de beurs van Tokio toch stevig in de plus. In Hong Kong moet de Hang Seng Index daarentegen licht terrein prijsgeven.

De Aziatische beurzen hebben een sterk eerste kwartaal neergezet, met een winst op kwartaalbasis van 11% voor de MSCI Asia Pacific Index (MXAP). Het was van het derde kwartaal van 2010 geleden dat deze index nog zo'n sterke opwaartse beweging had neergezet.

Het sentiment werd positief beïnvloed door de verklaring van FED-voorzitter Ben Bernanke dat de Amerikaanse centrale bank een ruime monetaire politiek zal blijven voeren. Anderzijds ging er wel een remmend effect uit van de vrees dat de Chinese economie gaat vertragen.

Koers Sharp schiet de lucht in

Een opvallende beweging vond plaats bij Sharp, dat op de beurs van Tokio in maart een dieptepunt voor de afgelopen 30 jaar bereikte. Vorige week schoot de koers van Sharp plots met 27% de hoogte in nadat Foxconn Technology Group akkoord ging om een belang in het bedrijf te nemen.

Andrew Pease, in Sidney chief investment strategist Asia- Pacific regio bij Russell Investment Group, vreest dat de rally op de Aziatische beurzen over haar hoogtepunt heen is. Mogelijk wordt er nu even op de rem getrapt alvorens de opwaartse beweging kan worden verder gezet.

Ondanks een flauw Tankan-rapport - het sentiment in de Japanse bedrijfswereld wordt afgeremd door de sterke yen - noteert de beurs van Tokio toch stevig in de plus. In Hong Kong moet de Hang Seng Index daarentegen licht terrein prijsgeven. De Aziatische beurzen hebben een sterk eerste kwartaal neergezet, met een winst op kwartaalbasis van 11% voor de MSCI Asia Pacific Index (MXAP). Het was van het derde kwartaal van 2010 geleden dat deze index nog zo'n sterke opwaartse beweging had neergezet. Het sentiment werd positief beïnvloed door de verklaring van FED-voorzitter Ben Bernanke dat de Amerikaanse centrale bank een ruime monetaire politiek zal blijven voeren. Anderzijds ging er wel een remmend effect uit van de vrees dat de Chinese economie gaat vertragen. Koers Sharp schiet de lucht in Een opvallende beweging vond plaats bij Sharp, dat op de beurs van Tokio in maart een dieptepunt voor de afgelopen 30 jaar bereikte. Vorige week schoot de koers van Sharp plots met 27% de hoogte in nadat Foxconn Technology Group akkoord ging om een belang in het bedrijf te nemen. Andrew Pease, in Sidney chief investment strategist Asia- Pacific regio bij Russell Investment Group, vreest dat de rally op de Aziatische beurzen over haar hoogtepunt heen is. Mogelijk wordt er nu even op de rem getrapt alvorens de opwaartse beweging kan worden verder gezet.