De onderliggende problemen blijven eigenlijk dezelfde: de beleggers blijven zich zorgen maken over de groei van de wereldeconomie, onderhuids is er nog heel wat pessimisme aanwezig. Van signalen die kunnen wijzen op een economische opleving is voorlopig geen sprake.

Nader Naeimi, fondsbeheerder bij AMP Capital Investors, merkt op dat het pessimisme bij de beleggers zich weerspiegelt in de lage verhandelde volumes op de beurzen.

Overigens wordt er vandaag in Maleisië en Singapore vanwege een feestdag niet gehandeld.

In het vierde kwartaal is de MSCI Asia Pacific Index tot dusver met 2,10% gedaald, dit onder andere als gevolg van tegenvallende resultaten bij heel wat bedrijven. Het ziet er niet naar uit dat de trend van flauwe bedrijfsresultaten voorlopig gekeerd zal worden.

De onderliggende problemen blijven eigenlijk dezelfde: de beleggers blijven zich zorgen maken over de groei van de wereldeconomie, onderhuids is er nog heel wat pessimisme aanwezig. Van signalen die kunnen wijzen op een economische opleving is voorlopig geen sprake. Nader Naeimi, fondsbeheerder bij AMP Capital Investors, merkt op dat het pessimisme bij de beleggers zich weerspiegelt in de lage verhandelde volumes op de beurzen. Overigens wordt er vandaag in Maleisië en Singapore vanwege een feestdag niet gehandeld. In het vierde kwartaal is de MSCI Asia Pacific Index tot dusver met 2,10% gedaald, dit onder andere als gevolg van tegenvallende resultaten bij heel wat bedrijven. Het ziet er niet naar uit dat de trend van flauwe bedrijfsresultaten voorlopig gekeerd zal worden.