De Aziatische beleggers rekenen op meer stimuleringsmaatregelen van zowel de People's Bank of China als van de Amerikaanse centrale bank.

Volgens David Gaud van Edmond de Rothschild Asset Management zullen aandelen op de eerste plaats profiteren van dergelijke maatregelen.

Zwakke ontwikkeling China is een minpunt

Goldman Sachs ziet gemengde signalen in de mondiale economische activiteit. Positief is het voorzichtige teken van komend herstel in de Global Leading Indicator, een indicatie van toekomstige economische activiteit.

Ook positief is de ontwikkeling van de Current Activity Indicator voor de VS de afgelopen drie maanden. Met de CAI probeert GS een indicatie te krijgen van huidige economische activiteit vooruitlopend op de bekendmaking van officiële bbp-cijfers.

Het laatste positieve teken ziet GS in het afzwakken van Europese risico's. Minpunt is de zwakke ontwikkeling van China.

De Amerikaanse ontwikkelingen zijn dus het meest positief en juist effecten met blootstelling aan de VS hebben recent het best gepresteerd, constateert Goldman Sachs. Een investeringsfocus op achterblijvers met blootstelling aan China en/of mondiale groei is riskant.

De Aziatische beleggers rekenen op meer stimuleringsmaatregelen van zowel de People's Bank of China als van de Amerikaanse centrale bank. Volgens David Gaud van Edmond de Rothschild Asset Management zullen aandelen op de eerste plaats profiteren van dergelijke maatregelen.Zwakke ontwikkeling China is een minpunt Goldman Sachs ziet gemengde signalen in de mondiale economische activiteit. Positief is het voorzichtige teken van komend herstel in de Global Leading Indicator, een indicatie van toekomstige economische activiteit. Ook positief is de ontwikkeling van de Current Activity Indicator voor de VS de afgelopen drie maanden. Met de CAI probeert GS een indicatie te krijgen van huidige economische activiteit vooruitlopend op de bekendmaking van officiële bbp-cijfers. Het laatste positieve teken ziet GS in het afzwakken van Europese risico's. Minpunt is de zwakke ontwikkeling van China. De Amerikaanse ontwikkelingen zijn dus het meest positief en juist effecten met blootstelling aan de VS hebben recent het best gepresteerd, constateert Goldman Sachs. Een investeringsfocus op achterblijvers met blootstelling aan China en/of mondiale groei is riskant.