Uitzondering die de regel bevestigde, was de beurs van Tokio. Daar werd na de sterke stijging van de afgelopen dagen even op de rem getrapt.

Vandaag kwam de Bank of Japan bijeen. De afgelopen twee maanden werd het monetaire beleid verruimd, zodat volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk geen wijzigingen zouden worden doorgevoerd.

De Bank of Japan besliste echter niettemin om in een volgende stimuleringsronde nog eens 1000 miljard yen in de economie te pompen.

Op 16 december zijn er in Japan verkiezingen zodat er voor de zevende keer sinds 2006 een nieuw kabinet start. Belangrijkste uitdager van Noda is LDP-leider Abe.

Hij wil uitstel van de BTW-verhoging, hoewel deze pas in 2014 plaatsvindt, een inflatiedoelstelling van 2-3% en meer herstelinvesteringen.

Uitzondering die de regel bevestigde, was de beurs van Tokio. Daar werd na de sterke stijging van de afgelopen dagen even op de rem getrapt. Vandaag kwam de Bank of Japan bijeen. De afgelopen twee maanden werd het monetaire beleid verruimd, zodat volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk geen wijzigingen zouden worden doorgevoerd. De Bank of Japan besliste echter niettemin om in een volgende stimuleringsronde nog eens 1000 miljard yen in de economie te pompen. Op 16 december zijn er in Japan verkiezingen zodat er voor de zevende keer sinds 2006 een nieuw kabinet start. Belangrijkste uitdager van Noda is LDP-leider Abe. Hij wil uitstel van de BTW-verhoging, hoewel deze pas in 2014 plaatsvindt, een inflatiedoelstelling van 2-3% en meer herstelinvesteringen.