De export vanuit Zuid-Korea en Thailand daalde in augustus met meer dan 6% en de kansen op een snelle verbetering zijn relatief klein.

Hugh Young, managing director bij Aberdeen Asset Management in Singapore, is van mening dat de bedrijven op korte termijn geen verbetering hoeven te verwachten, met als gevolg dat voor dit jaar in het beste geval slechts een enkelcijferige groei van de resultaten mag worden verwacht.

Voorzichtig blijven met Aziatische aandelen

De Aziatische beurzen lijken over het hoogtepunt heen te zijn, waarbij het onwaarschijnlijk is dat het groeitempo in de komende weken of maanden kan worden hervat.

Beurzen als die van Zuid-Korea, Taiwan, Hong Kong en Singapore hebben tot dusver beter gepresteerd dan die uit andere Aziatische landen.

Vasu Menon, vice president wealth management bij OCBC bank in Singapore, is eveneens voorzichtig over de Aziatische beurzen, hij adviseert om de posities eerder wat te verlichten. Het is volgens hem alleszins nog te vroeg om al op koopjesjacht te trekken.

De export vanuit Zuid-Korea en Thailand daalde in augustus met meer dan 6% en de kansen op een snelle verbetering zijn relatief klein. Hugh Young, managing director bij Aberdeen Asset Management in Singapore, is van mening dat de bedrijven op korte termijn geen verbetering hoeven te verwachten, met als gevolg dat voor dit jaar in het beste geval slechts een enkelcijferige groei van de resultaten mag worden verwacht. Voorzichtig blijven met Aziatische aandelenDe Aziatische beurzen lijken over het hoogtepunt heen te zijn, waarbij het onwaarschijnlijk is dat het groeitempo in de komende weken of maanden kan worden hervat. Beurzen als die van Zuid-Korea, Taiwan, Hong Kong en Singapore hebben tot dusver beter gepresteerd dan die uit andere Aziatische landen. Vasu Menon, vice president wealth management bij OCBC bank in Singapore, is eveneens voorzichtig over de Aziatische beurzen, hij adviseert om de posities eerder wat te verlichten. Het is volgens hem alleszins nog te vroeg om al op koopjesjacht te trekken.