CIMB Group Holdings Bhd is van mening dat het technische plaatje in de afgelopen dagen duidelijk is verslechterd. Vanaf de huidige niveaus zou er nog een baisse-potentieel van ongeveer 10% aanwezig zijn.

Fundamenteel zou de daling te maken hebben met de vrees dat de opleving van de Chinese economie gaat stilvallen. Nigel Foo, in Kuala Lumpur technisch analist bij CIMB, is van mening dat er buiten de terugval onder het 200-daags gemiddelde nog andere factoren zijn die bearish stemmen.

Hij wijst in dat verband naar de vorming van een "dead-cross" pattern, een signaal dat door analisten als negatief wordt ervaren. De MSCI Asia Excluding Japan Index is vanaf de piek bereikt op 15 april al met ongeveer 10% gedaald.

CIMB Group Holdings Bhd is van mening dat het technische plaatje in de afgelopen dagen duidelijk is verslechterd. Vanaf de huidige niveaus zou er nog een baisse-potentieel van ongeveer 10% aanwezig zijn. Fundamenteel zou de daling te maken hebben met de vrees dat de opleving van de Chinese economie gaat stilvallen. Nigel Foo, in Kuala Lumpur technisch analist bij CIMB, is van mening dat er buiten de terugval onder het 200-daags gemiddelde nog andere factoren zijn die bearish stemmen. Hij wijst in dat verband naar de vorming van een "dead-cross" pattern, een signaal dat door analisten als negatief wordt ervaren. De MSCI Asia Excluding Japan Index is vanaf de piek bereikt op 15 april al met ongeveer 10% gedaald.