De beleggers stellen vast dat Europa er maar niet in slaagt om vooruitgang te boeken wat het oplossen van de schuldencrisis betreft.

Daarnaast is er natuurlijk de vrees dat de economie in zowel de Verenigde Staten als in China verder zal vertragen, met alle gevolgen van dien voor de bedrijfsresultaten.

Platina en palladium fors duurder

Platina en palladium werden volgens Royal Bank of Scotland met een prijsstijging van respectievelijk 5,1 en 4,3 procent fors duurder.

De sociale onrust bij de Zuid-Afrikaanse Marikana platinamijn, uitgebaat door Lonmin, liep vorige week helemaal uit de hand.

Van de 28.000 werknemers zijn er sinds 10 augustus ongeveer 3.000 aan het staken voor een hoger loon. Bij een confrontatie tussen die stakende mijnwerkers en de ordehandhavers vielen minstens 44 doden.

Na het bloedbad werd in Zuid-Afrika een week van nationale rouw afgekondigd. Volgens uitbater Lonmin gingen begin deze

week een derde van de stakers al opnieuw aan het werk.

Lonmin is de derde grootste platinaproducent en de Zuid-Afrikaanse mijnen van de groep staan in voor 12 procent van de globale productie.

De beleggers stellen vast dat Europa er maar niet in slaagt om vooruitgang te boeken wat het oplossen van de schuldencrisis betreft. Daarnaast is er natuurlijk de vrees dat de economie in zowel de Verenigde Staten als in China verder zal vertragen, met alle gevolgen van dien voor de bedrijfsresultaten. Platina en palladium fors duurder Platina en palladium werden volgens Royal Bank of Scotland met een prijsstijging van respectievelijk 5,1 en 4,3 procent fors duurder. De sociale onrust bij de Zuid-Afrikaanse Marikana platinamijn, uitgebaat door Lonmin, liep vorige week helemaal uit de hand. Van de 28.000 werknemers zijn er sinds 10 augustus ongeveer 3.000 aan het staken voor een hoger loon. Bij een confrontatie tussen die stakende mijnwerkers en de ordehandhavers vielen minstens 44 doden. Na het bloedbad werd in Zuid-Afrika een week van nationale rouw afgekondigd. Volgens uitbater Lonmin gingen begin deze week een derde van de stakers al opnieuw aan het werk. Lonmin is de derde grootste platinaproducent en de Zuid-Afrikaanse mijnen van de groep staan in voor 12 procent van de globale productie.