De Aziatische beleggers zoeken, evenals hun collega's elders in de wereld, veiligheid bij Amerikaanse staatsobligaties en bij de dollar. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie bereikte gisteren een nieuwe bodem op 1,59%. Het lijkt voor de hand liggend dat dit rendement nog verder gaat dalen.

China geeft blijk van een opmerkelijke groeicapaciteit

Ook China geeft volgens Belfius Bank nog steeds blijk van een opmerkelijke groeicapaciteit (+9,2 % voor 2011). Het grootste land uit de regio heeft stevige economische fundamentals: een beperkte overheidsschuld, een overschot op de handelsbalans

en enorme deviezenreserves.

Hoewel de Chinese groei stilaan wat begint te vertragen, ziet het ernaar uit dat de economie een 'zachte landing' zal maken.

Bovendien investeert de overheid meer in binnenlandse groei dan in exportgerichte groei; een bemoedigende tendens die het land minder kwetsbaar zal maken voor groeivertragingen elders.

Tenslotte mogen we ook niet vergeten dat de technologiebedrijven uit de regio (vooral uit Zuid-Korea en Taiwan) tot de

wereldtop behoren en steeds meer marktaandeel verwerven.

De Aziatische beleggers zoeken, evenals hun collega's elders in de wereld, veiligheid bij Amerikaanse staatsobligaties en bij de dollar. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie bereikte gisteren een nieuwe bodem op 1,59%. Het lijkt voor de hand liggend dat dit rendement nog verder gaat dalen. China geeft blijk van een opmerkelijke groeicapaciteit Ook China geeft volgens Belfius Bank nog steeds blijk van een opmerkelijke groeicapaciteit (+9,2 % voor 2011). Het grootste land uit de regio heeft stevige economische fundamentals: een beperkte overheidsschuld, een overschot op de handelsbalans en enorme deviezenreserves. Hoewel de Chinese groei stilaan wat begint te vertragen, ziet het ernaar uit dat de economie een 'zachte landing' zal maken. Bovendien investeert de overheid meer in binnenlandse groei dan in exportgerichte groei; een bemoedigende tendens die het land minder kwetsbaar zal maken voor groeivertragingen elders. Tenslotte mogen we ook niet vergeten dat de technologiebedrijven uit de regio (vooral uit Zuid-Korea en Taiwan) tot de wereldtop behoren en steeds meer marktaandeel verwerven.