Per saldo zijn de Aziatische beurzen in mei opnieuw lager gegaan en dat was de eerste keer sinds oktober van vorig jaar. De financiële markten kijken met een angstige blik richting de Japanse rentemarkt, waar zich een stijgende trend aftekent.

Hogere rentevoeten kunnen uiteraard de pret op de beurzen drukken. Ook vanmorgen werd in Tokio opnieuw lager afgesloten.

De Europese beurzen volgen het voorbeeld van de Japanse beurs en noteren eveneens in het rood. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 moeten meer dan 1% prijsgeven. De euro heeft opnieuw wind in de zeilen en noteert weer boven 1,30 dollar, ook de goudprijs is hoger.

Per saldo zijn de Aziatische beurzen in mei opnieuw lager gegaan en dat was de eerste keer sinds oktober van vorig jaar. De financiële markten kijken met een angstige blik richting de Japanse rentemarkt, waar zich een stijgende trend aftekent. Hogere rentevoeten kunnen uiteraard de pret op de beurzen drukken. Ook vanmorgen werd in Tokio opnieuw lager afgesloten. De Europese beurzen volgen het voorbeeld van de Japanse beurs en noteren eveneens in het rood. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 moeten meer dan 1% prijsgeven. De euro heeft opnieuw wind in de zeilen en noteert weer boven 1,30 dollar, ook de goudprijs is hoger.