Het sentiment wordt gunstig beïnvloed door de hoop op een oplossing voor de fiscale klip in de Verenigde Staten. Maar niet alle nieuws is goed, op macro-economisch vlak heeft de Thaise economie stoom afgelaten. Ook Thailand wordt geconfronteerd met een terugval in de export.

Hoge groeitempo emerging markets is niet vol te houden

De toekomst van de maakindustrie in ontwikkelde landen hangt volgens Goldman Sachs af van investeringen in onderzoek en ontwikkeling om innovatie en productiviteitsgroei te genereren.

Tegelijkertijd zullen opkomende markten, waar veel maakindustrie naar toe is gegaan, steeds meer opschuiven in de richting van industrielanden, dat wil zeggen een afname van het hoge groeitempo dat werd aangedreven door deze maakindustrie.

Het sentiment wordt gunstig beïnvloed door de hoop op een oplossing voor de fiscale klip in de Verenigde Staten. Maar niet alle nieuws is goed, op macro-economisch vlak heeft de Thaise economie stoom afgelaten. Ook Thailand wordt geconfronteerd met een terugval in de export. Hoge groeitempo emerging markets is niet vol te houden De toekomst van de maakindustrie in ontwikkelde landen hangt volgens Goldman Sachs af van investeringen in onderzoek en ontwikkeling om innovatie en productiviteitsgroei te genereren. Tegelijkertijd zullen opkomende markten, waar veel maakindustrie naar toe is gegaan, steeds meer opschuiven in de richting van industrielanden, dat wil zeggen een afname van het hoge groeitempo dat werd aangedreven door deze maakindustrie.