De MSCI Asia Pacific Index noteert dicht in de buurt van het jaardieptepunt, waarbij deze index dit jaar al met 13% is gestegen. Technisch zijn de signalen echter niet zo denderend, de relatieve sterke index voor de RSI nadert de verkoopzone. Dat kan betekenen dat een correctie voor de deur staat.

Op de Japanse beurs wordt de vooruitgang nog afgeremd doordat een groot aantal aandelen vandaag ex-dividend gaan. Dat dit ex-dividend gaan goed wordt opgevangen, bewijst dat het onderliggend sentiment op de markt goed blijft. Vooral de verzwakking van de koers van de yen beïnvloedt het sentiment in positieve zin.

De MSCI Asia Pacific Index noteert dicht in de buurt van het jaardieptepunt, waarbij deze index dit jaar al met 13% is gestegen. Technisch zijn de signalen echter niet zo denderend, de relatieve sterke index voor de RSI nadert de verkoopzone. Dat kan betekenen dat een correctie voor de deur staat. Op de Japanse beurs wordt de vooruitgang nog afgeremd doordat een groot aantal aandelen vandaag ex-dividend gaan. Dat dit ex-dividend gaan goed wordt opgevangen, bewijst dat het onderliggend sentiment op de markt goed blijft. Vooral de verzwakking van de koers van de yen beïnvloedt het sentiment in positieve zin.