Mark Matthews, head of research Asia bij Julius Baer, sprak een beschuldigende vinger uit richting de Amerikaanse centrale bank die vanwege haar 'tapering'-politiek als de voornaamste beschuldigde voor de koersdaling werd beschouwd. Maar ook de China-factor speelt een rol in het verhaal.

Matthews wijst de koersval voor 80% aan de FED en voor 20% aan China. De Shanghai Composite en de Hang Seng Index verloren respectievelijk 12% en 7,20% op maandbasis, de "darling of investors" (de beurzen van de Filippijnen, Thailand en Indonesië) moesten in juni allen meer dan 7% prijsgeven.

Mark Matthews, head of research Asia bij Julius Baer, sprak een beschuldigende vinger uit richting de Amerikaanse centrale bank die vanwege haar 'tapering'-politiek als de voornaamste beschuldigde voor de koersdaling werd beschouwd. Maar ook de China-factor speelt een rol in het verhaal. Matthews wijst de koersval voor 80% aan de FED en voor 20% aan China. De Shanghai Composite en de Hang Seng Index verloren respectievelijk 12% en 7,20% op maandbasis, de "darling of investors" (de beurzen van de Filippijnen, Thailand en Indonesië) moesten in juni allen meer dan 7% prijsgeven.