De MSCI Asia Pacific Index, die eveneens Japan bevat, heeft vanaf de piek bereikt op 20 oktober al een correctie met 5,20% ondergaan. Vorige maand alleen al was er een daling met 1,30%, de eerste sinds februari.

De gemiddelde koers-winstverhouding van de aandelen die deel uitmaken van de MSCI bedraagt nu 22 en dat is het laagste niveau sinds 14 mei. Op 1 januari bedroeg de koers-winstverhouding nog 13,70.

De MSCI Asia Pacific Index is dit jaar al met 89% gestegen, vertrekkende vanaf het dieptepunt van 2 maart. Heel wat aandelen zijn flink in de koers gestegen, waardoor sommige analisten last krijgen van hoogtevrees.

De MSCI Asia Pacific Index, die eveneens Japan bevat, heeft vanaf de piek bereikt op 20 oktober al een correctie met 5,20% ondergaan. Vorige maand alleen al was er een daling met 1,30%, de eerste sinds februari. De gemiddelde koers-winstverhouding van de aandelen die deel uitmaken van de MSCI bedraagt nu 22 en dat is het laagste niveau sinds 14 mei. Op 1 januari bedroeg de koers-winstverhouding nog 13,70. De MSCI Asia Pacific Index is dit jaar al met 89% gestegen, vertrekkende vanaf het dieptepunt van 2 maart. Heel wat aandelen zijn flink in de koers gestegen, waardoor sommige analisten last krijgen van hoogtevrees.