Vooral de grondstoffenproducenten beleefden een moeilijke dag, de beleggers vrezen namelijk dat de Europese economie nog dieper in een recessie zal worden geduwd.

Bovendien leeft ook de vrees dat China bijkomende maatregelen zal aankondigen om de stijging van de vastgoedprijzen af te remmen.

In Tokio liep het verlies voor de Nikkei op tot 2,70%, terwijl in Hong Kong de Hang Seng index ongeveer 2% moest inleveren.

De MSCI Asia Pacific Index moest 1,70% prijsgeven en dat was dan weer de sterkste koersdaling sinds juli. Voor elke vijf dalers was er maar één stijger.

De MSCI Asia Pacific Index is tot dusver dit jaar met 5,60% gestegen en misschien was de tijd wel rijp voor winstnemingen.

Vooral de grondstoffenproducenten beleefden een moeilijke dag, de beleggers vrezen namelijk dat de Europese economie nog dieper in een recessie zal worden geduwd. Bovendien leeft ook de vrees dat China bijkomende maatregelen zal aankondigen om de stijging van de vastgoedprijzen af te remmen. In Tokio liep het verlies voor de Nikkei op tot 2,70%, terwijl in Hong Kong de Hang Seng index ongeveer 2% moest inleveren. De MSCI Asia Pacific Index moest 1,70% prijsgeven en dat was dan weer de sterkste koersdaling sinds juli. Voor elke vijf dalers was er maar één stijger. De MSCI Asia Pacific Index is tot dusver dit jaar met 5,60% gestegen en misschien was de tijd wel rijp voor winstnemingen.