Algemeen wordt verwacht dat de regering in Beijing nieuwe maatregelen zal aankondigen om de prijsstijgingen op de vastgoedmarkt af te remmen. De correctie op de beurs van Hong Kong had trouwens alles te maken met het optrekken van de rente op woonkredieten.

De Japanse beurs sloot eveneens lager, maar wist de schade per saldo te beperken. Ook de Japanse beurs noteert nu al drie dagen op rij lager. De MSCI Asia Pacific Index moest ruim een kwart procent prijsgeven, waarbij voor elke stijger er twee dalers stonden.

Algemeen wordt verwacht dat de regering in Beijing nieuwe maatregelen zal aankondigen om de prijsstijgingen op de vastgoedmarkt af te remmen. De correctie op de beurs van Hong Kong had trouwens alles te maken met het optrekken van de rente op woonkredieten. De Japanse beurs sloot eveneens lager, maar wist de schade per saldo te beperken. Ook de Japanse beurs noteert nu al drie dagen op rij lager. De MSCI Asia Pacific Index moest ruim een kwart procent prijsgeven, waarbij voor elke stijger er twee dalers stonden.