Van grote bewegingen is nergens sprake, de meeste beleggers kiezen in afwachting van de afloop van de ECB-meeting voor een afwachtende houding.

De meeting van de Amerikaanse centrale bank was in ieder geval een maat voor niets, het woord is nu aan haar Europese tegenhanger.

Hét nieuws van vanmorgen was het bericht dat het Japanse Sharp 5000 jobs wil schrappen, wat overeenstemt met bijna 10% van het totaal.

Rente: Carmignac blijft voorzichtig in de eurozone

Duitse staatsobligaties, die in een moeilijk Europees klimaat onder obligatiebeleggers altijd de favoriete vluchthaven waren, hebben te lijden gehad onder de vrees dat er werk zou worden gemaakt van het gemeenschappelijk dragen van de Europese staatsschulden of op zijn minst dat Duitsland de perifere economieën meer dan voorheen te hulp zou snellen.

Daarom had Carmignac aan het begin van de maand de blootstelling aan Bunds geneutraliseerd door voor hetzelfde bedrag

futures te verkopen.

Gelukkig maar, want in de loop van de maand is de Duitse 10-jaarsrente gestegen van 1,20% naar 1,58%, terwijl de Amerikaanse 10-jaarsrente, waarop de blootstelling gehandhaafd bleef, stabiel is gebleven op 1,56.

De komende weken zullen de fondsbeheerders in Europa terughoudend blijven en afgezien van Duitsland en de

Verenigde Staten zullen zij geen staatsobligaties aanhouden.

Aan het eind van de maand lag de modified duration van de fondsen Carmignac Patrimoine, Carmignac Emerging Patrimoine, Carmignac Global Bond en Carmignac Securité op respectievelijk 4,5; 6,3; 5,5 en 1,4.

Van grote bewegingen is nergens sprake, de meeste beleggers kiezen in afwachting van de afloop van de ECB-meeting voor een afwachtende houding. De meeting van de Amerikaanse centrale bank was in ieder geval een maat voor niets, het woord is nu aan haar Europese tegenhanger. Hét nieuws van vanmorgen was het bericht dat het Japanse Sharp 5000 jobs wil schrappen, wat overeenstemt met bijna 10% van het totaal. Rente: Carmignac blijft voorzichtig in de eurozone Duitse staatsobligaties, die in een moeilijk Europees klimaat onder obligatiebeleggers altijd de favoriete vluchthaven waren, hebben te lijden gehad onder de vrees dat er werk zou worden gemaakt van het gemeenschappelijk dragen van de Europese staatsschulden of op zijn minst dat Duitsland de perifere economieën meer dan voorheen te hulp zou snellen. Daarom had Carmignac aan het begin van de maand de blootstelling aan Bunds geneutraliseerd door voor hetzelfde bedrag futures te verkopen. Gelukkig maar, want in de loop van de maand is de Duitse 10-jaarsrente gestegen van 1,20% naar 1,58%, terwijl de Amerikaanse 10-jaarsrente, waarop de blootstelling gehandhaafd bleef, stabiel is gebleven op 1,56. De komende weken zullen de fondsbeheerders in Europa terughoudend blijven en afgezien van Duitsland en de Verenigde Staten zullen zij geen staatsobligaties aanhouden. Aan het eind van de maand lag de modified duration van de fondsen Carmignac Patrimoine, Carmignac Emerging Patrimoine, Carmignac Global Bond en Carmignac Securité op respectievelijk 4,5; 6,3; 5,5 en 1,4.