Met name de Japanse beurs had in de afgelopen weken bijzonder sterk gepresteerd, zodat het niet meer dan logisch was dat er wat stoom werd afgelaten.

Gisteren bereikte de Nikkei index in Tokio nog een nieuwe piek voor de afgelopen 33 maanden, dit hoofdzakelijk dankzij de steun van een zwakkere yen.

Staan de Aziatische beurzen aan de vooravond van een trendommekeer? Richard Yetsenga, Head of Global Markets bij ANZ Research, gelooft van niet.

Hij verwijst naar de vanmorgen gepubliceerde HSBC services purchasing managers' index, waaruit blijkt dat de Chinese economie goed op dreef blijft.

Met name de Japanse beurs had in de afgelopen weken bijzonder sterk gepresteerd, zodat het niet meer dan logisch was dat er wat stoom werd afgelaten. Gisteren bereikte de Nikkei index in Tokio nog een nieuwe piek voor de afgelopen 33 maanden, dit hoofdzakelijk dankzij de steun van een zwakkere yen. Staan de Aziatische beurzen aan de vooravond van een trendommekeer? Richard Yetsenga, Head of Global Markets bij ANZ Research, gelooft van niet. Hij verwijst naar de vanmorgen gepubliceerde HSBC services purchasing managers' index, waaruit blijkt dat de Chinese economie goed op dreef blijft.