De MSCI Asia Pacific Index sloot voor de eerste keer in drie dagen in het rood, zij het dat het verlies beperkt bleef tot minder dan een half procent. Op maandbasis staat deze index nog steeds in de plus en dat voor de vierde maand op rij. Voor elke stijger waren er vanmorgen vier dalers.

Volgens Matthew Sherwood, head of investment market research bij Perpetual Investments, vrezen de beleggers dat de Italianen de besparingsmaatregelen gaan afwijzen, waardoor de volatiliteit op de financiële markten opnieuw kan toenemen.

De uitslag van de verkiezingen maakt een verstandig politiek beleid en het doorvoeren van de levensnoodzakelijke hervormingen bijna onmogelijk.

De MSCI Asia Pacific Index sloot voor de eerste keer in drie dagen in het rood, zij het dat het verlies beperkt bleef tot minder dan een half procent. Op maandbasis staat deze index nog steeds in de plus en dat voor de vierde maand op rij. Voor elke stijger waren er vanmorgen vier dalers. Volgens Matthew Sherwood, head of investment market research bij Perpetual Investments, vrezen de beleggers dat de Italianen de besparingsmaatregelen gaan afwijzen, waardoor de volatiliteit op de financiële markten opnieuw kan toenemen. De uitslag van de verkiezingen maakt een verstandig politiek beleid en het doorvoeren van de levensnoodzakelijke hervormingen bijna onmogelijk.