De beleggers putten niettemin moed uit het besparingsplan dat de Spaanse regering gisteren bekendmaakte en dat een stap in de goede richting van een oplossing voor de Europese schuldencrisis zou kunnen zijn. September is uiteindelijk een goede maand geworden voor de Aziatische beurzen.

Juichi Wako van Nomura Securities is van mening dat de Spaanse besparingsmaatregelen een stap in de goede richting zijn, ze zouden voorkomen dat het land uiteindelijk in een vicieuze cirkel zal belanden. Vraag is echter wat de Spaanse bevolking van die maatregelen zal vinden.

Forse uitverkoop oliefutures

Op de internationale energiemarkten joeg volgens Royal Bank of Scotland een forse uitverkoop in oliefutures aan het begin van
de week de prijzen terug naar de niveaus van eind vorige maand. West Texas Intermediate (WTI) voor levering in november werd zelfs 6,5 procent goedkoper.

Bij Brent uit de Noordzee (november termijncontract) bleef de prijsdaling beperkt tot 4,5 procent. Een eenduidige verklaring voor de sterke terugval is er niet zodat de meeste analisten het houden bij een combinatie van factoren.

Naast een op hol geslagen computeralgoritme werd de daling ook aan winstnemingen en een toenemende bezorgdheid over de wereldeconomie toegeschreven.

De beleggers putten niettemin moed uit het besparingsplan dat de Spaanse regering gisteren bekendmaakte en dat een stap in de goede richting van een oplossing voor de Europese schuldencrisis zou kunnen zijn. September is uiteindelijk een goede maand geworden voor de Aziatische beurzen. Juichi Wako van Nomura Securities is van mening dat de Spaanse besparingsmaatregelen een stap in de goede richting zijn, ze zouden voorkomen dat het land uiteindelijk in een vicieuze cirkel zal belanden. Vraag is echter wat de Spaanse bevolking van die maatregelen zal vinden. Forse uitverkoop oliefuturesOp de internationale energiemarkten joeg volgens Royal Bank of Scotland een forse uitverkoop in oliefutures aan het begin van de week de prijzen terug naar de niveaus van eind vorige maand. West Texas Intermediate (WTI) voor levering in november werd zelfs 6,5 procent goedkoper. Bij Brent uit de Noordzee (november termijncontract) bleef de prijsdaling beperkt tot 4,5 procent. Een eenduidige verklaring voor de sterke terugval is er niet zodat de meeste analisten het houden bij een combinatie van factoren. Naast een op hol geslagen computeralgoritme werd de daling ook aan winstnemingen en een toenemende bezorgdheid over de wereldeconomie toegeschreven.