De maatregel was getelefoneerd, zodat de meeste Aziatische beurzen de schade beperkt konden houden. Met name de Japanse beurs houdt goed stand.

Asset allocatie in emerging markets moet dynamisch aangepakt worden

Afhankelijk van de risicobereidheid was het in de afgelopen vijf jaar bij beleggingen in opkomende markten verstandig om meer gewicht toe te kennen aan een of twee beleggingscategorieën dan andere en soms bepaalde beleggingscategorieën geheel te vermijden.

In het algemeen kun je volgens Christopher Getter van PIMCO individuele beleggingscategorieën beter analyseren op grond van de verschillende risiconiveaus die binnen een categorie te vinden zijn, dan ze te beschouwen als één categorie met één risicoprofiel. Dit fenomeen manifesteert zich duidelijk op het gebied van opkomende markten.

PIMCO is voorstander van een dynamische aanpak van asset allocatie in opkomende markten, zowel wat betreft marktsegment als wat betreft landen. Dit is een belangrijke overweging in het beleggingsproces als het gaat om opkomende markten.

De maatregel was getelefoneerd, zodat de meeste Aziatische beurzen de schade beperkt konden houden. Met name de Japanse beurs houdt goed stand. Asset allocatie in emerging markets moet dynamisch aangepakt worden Afhankelijk van de risicobereidheid was het in de afgelopen vijf jaar bij beleggingen in opkomende markten verstandig om meer gewicht toe te kennen aan een of twee beleggingscategorieën dan andere en soms bepaalde beleggingscategorieën geheel te vermijden. In het algemeen kun je volgens Christopher Getter van PIMCO individuele beleggingscategorieën beter analyseren op grond van de verschillende risiconiveaus die binnen een categorie te vinden zijn, dan ze te beschouwen als één categorie met één risicoprofiel. Dit fenomeen manifesteert zich duidelijk op het gebied van opkomende markten. PIMCO is voorstander van een dynamische aanpak van asset allocatie in opkomende markten, zowel wat betreft marktsegment als wat betreft landen. Dit is een belangrijke overweging in het beleggingsproces als het gaat om opkomende markten.