De meeste beursindices noteren iets lager, sommige beurzen slagen er zelfs in om in de plus stand te houden. Maar meer nog dan Spanje houden de beleggers de gang van zaken in Italië in de gaten, want daar lijkt zich de volgende fase van de schuldencrisis te gaan afspelen.

Belangrijke dag voor Italië

Vandaag wordt volgens Thedoor Gilissen Bankiers een belangrijke dag voor Italië, als het land 3 leningen met looptijden tot 2020 zal emitteren.

De Italiaanse economie kromp met 0,8% in het eerste kwartaal en 1,4% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Belastinginkomsten waren bijna 10% onder de doelstelling in de eerste vier maanden, vooral door het negatieve effect van de

bezuinigingen op de consumentenbestedingen.

Daarnaast bestaat er vrees dat verdere hervormingen die nog op de agenda staan van de regering-Monti dreigen spaak te lopen. Afbrokkelende steun onder de bevolking kan zorgen voor terughoudendheid bij partijen die Monti steunen.

De behandeling van de hervorming van de arbeidsmarkt in de komende weken zal een belangrijke test zijn of de regering haar plannen tot uitvoer kan brengen.

De meeste beursindices noteren iets lager, sommige beurzen slagen er zelfs in om in de plus stand te houden. Maar meer nog dan Spanje houden de beleggers de gang van zaken in Italië in de gaten, want daar lijkt zich de volgende fase van de schuldencrisis te gaan afspelen.Belangrijke dag voor Italië Vandaag wordt volgens Thedoor Gilissen Bankiers een belangrijke dag voor Italië, als het land 3 leningen met looptijden tot 2020 zal emitteren. De Italiaanse economie kromp met 0,8% in het eerste kwartaal en 1,4% ten opzichte van het jaar daarvoor. Belastinginkomsten waren bijna 10% onder de doelstelling in de eerste vier maanden, vooral door het negatieve effect van de bezuinigingen op de consumentenbestedingen. Daarnaast bestaat er vrees dat verdere hervormingen die nog op de agenda staan van de regering-Monti dreigen spaak te lopen. Afbrokkelende steun onder de bevolking kan zorgen voor terughoudendheid bij partijen die Monti steunen. De behandeling van de hervorming van de arbeidsmarkt in de komende weken zal een belangrijke test zijn of de regering haar plannen tot uitvoer kan brengen.