Fut op Europese beurzen lijkt er wat uit

Na de daling van de Amerikaanse en Aziatische beurzen op donderdag was de fut er in Europa op vrijdag echter ook uit, en in de ochtend stond de AEX met een verlies van circa 1% weer onder de 300 punten.

Technisch gesproken is het negatieve beeld, dat in de voorgaande weken was ontstaan, de afgelopen week weer geneutraliseerd. Toch is een stijging tot 313,46 noodzakelijk om in positief territorium te komen.

De komende week is er volgens ABN Amro nog geen bedrijfsnieuws van enige betekenis te verwachten. Dat zal pas het geval zijn als medio juli de eerste bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal gaan binnendruppelen.

Op het macro-economische vlak zal bekend worden gemaakt hoe het is gesteld met het vertrouwen van Amerikaanse en Duitse consumenten.

Daarnaast zal de aandacht uitgaan naar de detailhandelsverkopen in Duitsland en de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten.

Fut op Europese beurzen lijkt er wat uit Na de daling van de Amerikaanse en Aziatische beurzen op donderdag was de fut er in Europa op vrijdag echter ook uit, en in de ochtend stond de AEX met een verlies van circa 1% weer onder de 300 punten. Technisch gesproken is het negatieve beeld, dat in de voorgaande weken was ontstaan, de afgelopen week weer geneutraliseerd. Toch is een stijging tot 313,46 noodzakelijk om in positief territorium te komen. De komende week is er volgens ABN Amro nog geen bedrijfsnieuws van enige betekenis te verwachten. Dat zal pas het geval zijn als medio juli de eerste bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal gaan binnendruppelen. Op het macro-economische vlak zal bekend worden gemaakt hoe het is gesteld met het vertrouwen van Amerikaanse en Duitse consumenten. Daarnaast zal de aandacht uitgaan naar de detailhandelsverkopen in Duitsland en de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten.