De Aziatische beleggers hielden uiteindelijk het hoofd koel en lieten zich niet meeslepen door de lichte paniekaanval gisteren op de financiële markten.

De Japanse beurs sloot licht lager, met een verlies van ruim een kwart procent voor de Nikkei index. Ric Spooner van CMC Markets wijst er nochtans op dat Europa een risico blijft, de affaire Cyprus heeft aangetoond dat de crisis op eender welk moment opnieuw de kop kan opsteken.

Ook op de valutamarkten lijkt de rust te zijn teruggekeerd. De euro kreeg gisteren rake klappen en viel terug richting 1,2850 euro. Vanmorgen krabbelde de koers van de euro weer recht, maar het eerder verloren terrein kon toch slechts maar gedeeltelijk weer worden goedgemaakt.

De Aziatische beleggers hielden uiteindelijk het hoofd koel en lieten zich niet meeslepen door de lichte paniekaanval gisteren op de financiële markten. De Japanse beurs sloot licht lager, met een verlies van ruim een kwart procent voor de Nikkei index. Ric Spooner van CMC Markets wijst er nochtans op dat Europa een risico blijft, de affaire Cyprus heeft aangetoond dat de crisis op eender welk moment opnieuw de kop kan opsteken. Ook op de valutamarkten lijkt de rust te zijn teruggekeerd. De euro kreeg gisteren rake klappen en viel terug richting 1,2850 euro. Vanmorgen krabbelde de koers van de euro weer recht, maar het eerder verloren terrein kon toch slechts maar gedeeltelijk weer worden goedgemaakt.