De duurdere energie vermindert de koopkracht van de consument, waardoor die uiteindelijk ook minder geld gaat overhouden om te investeren in edelmetalen als goud en zilver.

Anderzijds lijken de kansen op een forse correctie in de goudprijs eerder gering. Aziatische beleggers en de Chinese centrale bank kunnen goudprijs op hoog niveau vastpinnen.

Beiden blijven namelijk grote kopers van goud, dit tegen de achtergrond van een aantrekkende inflatie. Anderzijds zou een terugkeer van de rust in het Midden-Oosten de goudprijs tijdelijk kunnen afremmen.

De duurdere energie vermindert de koopkracht van de consument, waardoor die uiteindelijk ook minder geld gaat overhouden om te investeren in edelmetalen als goud en zilver. Anderzijds lijken de kansen op een forse correctie in de goudprijs eerder gering. Aziatische beleggers en de Chinese centrale bank kunnen goudprijs op hoog niveau vastpinnen. Beiden blijven namelijk grote kopers van goud, dit tegen de achtergrond van een aantrekkende inflatie. Anderzijds zou een terugkeer van de rust in het Midden-Oosten de goudprijs tijdelijk kunnen afremmen.