De beleggers maken zich zorgen dat een vertraging van de wereldeconomie op de bedrijfsresultaten gaat wegen. Inderdaad blijkt dat de cijfers die de Aziatische bedrijven kwamen voor te leggen in veel gevallen niet aan de verwachtingen voldeden.

Aziatische bedrijfsresultaten vallen tegen

Van de 591 Aziatische bedrijven uit de MSCI Asia Pacific Index (MXAP) die sinds 9 januari hebben gerapporteerd, stelden er maar liefst 349 teleur. Anderzijds waren er 171 die beter dan verwachte resultaten bekendmaakten.

Onder andere Agricultural Bank of China maakte zwakke cijfers bekend, de koers van dit aandeel ging op weekbasis 7,80% lager. Ook China Rongsheng Heavy Industries Group Holdings Ltd., de grootste scheepsbouwer met een notering in Hong Kong, kon met de cijfers niet overtuigen. Hier bedroeg het verlies op weekbasis 17%.

Vanuit de macro-economische hoek kwam volgens ABN Amro afgelopen week de grootste schok uit China waar de inkoopmanagersindex daalde van 49,6 tot 48,1. Duidelijk onder de 50 en de vijfde maand op rij dat deze index daalt. Het heeft de discussie over een gevoelige afkoeling van de Chinese economie nieuw leven ingeblazen.

Chinese groei zou hoger kunnen uitkomen

Onder de 5% economische groei kun je spreken van een harde landing, tussen 5% en 7,5% van een zachte landing. Zelf maken de analisten van de bank zich niet heel veel zorgen over de Chinese economie: het percentage van 7,5% wordt volgens hun niet altijd juist geïnterpreteerd (het is geen voorspelling voor 2012, maar de groei die China nodig heeft om de werkloosheid niet te laten stijgen). Groei zou dus ook best hoger kunnen uitkomen, maar dan moeten de inkoopmanagersindexen zo langzamerhand wel weer gaan stijgen.

De beleggers maken zich zorgen dat een vertraging van de wereldeconomie op de bedrijfsresultaten gaat wegen. Inderdaad blijkt dat de cijfers die de Aziatische bedrijven kwamen voor te leggen in veel gevallen niet aan de verwachtingen voldeden. Aziatische bedrijfsresultaten vallen tegen Van de 591 Aziatische bedrijven uit de MSCI Asia Pacific Index (MXAP) die sinds 9 januari hebben gerapporteerd, stelden er maar liefst 349 teleur. Anderzijds waren er 171 die beter dan verwachte resultaten bekendmaakten. Onder andere Agricultural Bank of China maakte zwakke cijfers bekend, de koers van dit aandeel ging op weekbasis 7,80% lager. Ook China Rongsheng Heavy Industries Group Holdings Ltd., de grootste scheepsbouwer met een notering in Hong Kong, kon met de cijfers niet overtuigen. Hier bedroeg het verlies op weekbasis 17%. Vanuit de macro-economische hoek kwam volgens ABN Amro afgelopen week de grootste schok uit China waar de inkoopmanagersindex daalde van 49,6 tot 48,1. Duidelijk onder de 50 en de vijfde maand op rij dat deze index daalt. Het heeft de discussie over een gevoelige afkoeling van de Chinese economie nieuw leven ingeblazen. Chinese groei zou hoger kunnen uitkomen Onder de 5% economische groei kun je spreken van een harde landing, tussen 5% en 7,5% van een zachte landing. Zelf maken de analisten van de bank zich niet heel veel zorgen over de Chinese economie: het percentage van 7,5% wordt volgens hun niet altijd juist geïnterpreteerd (het is geen voorspelling voor 2012, maar de groei die China nodig heeft om de werkloosheid niet te laten stijgen). Groei zou dus ook best hoger kunnen uitkomen, maar dan moeten de inkoopmanagersindexen zo langzamerhand wel weer gaan stijgen.