Volgens Axel Weber, ex-kandidaat-opvolger voor Trichet, kan de rente in de eurozone dit jaar met driekwart procent worden verhoogd, zodat de rentestand op het einde van dit jaar kan zijn opgetrokken tot 1,75%.

Trichet sprak vorige week niet over een serie renteverhogingen, maar zijn verklaring wordt nu aangevuld door Axel Weber. De ECB wil uiteraard het dreigende inflatiegevaar bezweren.

Volgens Weber streeft de centrale bank bovendien naar een normalisering van de rente in de eurozone. Die heeft geruime tijd op een zeer laag niveau gestaan, maar dergelijke renteniveaus zijn niet meer adequaat gezien het inflatierisico.

Volgens Axel Weber, ex-kandidaat-opvolger voor Trichet, kan de rente in de eurozone dit jaar met driekwart procent worden verhoogd, zodat de rentestand op het einde van dit jaar kan zijn opgetrokken tot 1,75%. Trichet sprak vorige week niet over een serie renteverhogingen, maar zijn verklaring wordt nu aangevuld door Axel Weber. De ECB wil uiteraard het dreigende inflatiegevaar bezweren. Volgens Weber streeft de centrale bank bovendien naar een normalisering van de rente in de eurozone. Die heeft geruime tijd op een zeer laag niveau gestaan, maar dergelijke renteniveaus zijn niet meer adequaat gezien het inflatierisico.