Eén van die voorwaarden is het opleggen van een streng besparingsprogramma, zodat de regering van het land in kwestie zich in de toekomst aan de regels betreffende de begroting gaat houden.

Weber is daarnaast alleen te vinden voor een steunprogramma wanneer er een risico bestaat dat de crisis zich naar andere landen uit de eurozone gaat verplaatsen. Er moet met andere woorden een besmettingsrisicos aanwezig zijn.

Het geld voor het steunprogramma moet door de lidstaten zelf bijeengebracht worden, aldus Weber, eerder dan een beroep te doen op de uitgife van zogenaamde Eurobonds. Bovendien is hij voorstander van oplossingen op maat, dit naargelang van de problemen die zich voordoen.

Eén van die voorwaarden is het opleggen van een streng besparingsprogramma, zodat de regering van het land in kwestie zich in de toekomst aan de regels betreffende de begroting gaat houden. Weber is daarnaast alleen te vinden voor een steunprogramma wanneer er een risico bestaat dat de crisis zich naar andere landen uit de eurozone gaat verplaatsen. Er moet met andere woorden een besmettingsrisicos aanwezig zijn. Het geld voor het steunprogramma moet door de lidstaten zelf bijeengebracht worden, aldus Weber, eerder dan een beroep te doen op de uitgife van zogenaamde Eurobonds. Bovendien is hij voorstander van oplossingen op maat, dit naargelang van de problemen die zich voordoen.