AXA Investments Managers: "Bovendien stortte de vastgoedmarkt in toen het belastingvoordeel voor starters op de huizenmarkt wegviel. Het sentiment onder Amerikaanse consumenten liet geen verdere verbetering meer zien, terwijl enquêtes onder Amerikaanse fabrikanten een negatiever beeld schetsten."

Aan de andere kant van de Stille Oceaan toonde de Chinese economie, onder de invloed van bewust draconische ingrepen in de bouwsector, vermoeidheids-verschijnselen. Alle recente indicatoren bevestigden deze opdoemende trends.

AXA Investments Managers: "Besmetting van de rest van de wereld dreigt via de internationale handel. Voorlopende indicatoren voor Japan laten al een abrupte omslag zien. Europa is de enige regio die aan het sombere einde van de zomer tegenstand lijkt te bieden. Maar deze mythische vesting zal ook niet lang stand kunnen houden wanneer de groei van de wereldhandel halveert ten opzichte van het huidige niveau."

Economen hadden gerekend op een matiging van de wereldwijde groei zodra de voorraadcyclus weer genormaliseerd was en het effect van stimulerende begrotings- en beleidsmaatregelen was weggeëbd. AXA Investments Managers: "De mate van afzwakking vormde echter een verrassing. De markten tuimelden, ondanks een positiever beeld op het fusie- en overnamefront."

AXA Investments Managers: "Bovendien stortte de vastgoedmarkt in toen het belastingvoordeel voor starters op de huizenmarkt wegviel. Het sentiment onder Amerikaanse consumenten liet geen verdere verbetering meer zien, terwijl enquêtes onder Amerikaanse fabrikanten een negatiever beeld schetsten." Aan de andere kant van de Stille Oceaan toonde de Chinese economie, onder de invloed van bewust draconische ingrepen in de bouwsector, vermoeidheids-verschijnselen. Alle recente indicatoren bevestigden deze opdoemende trends. AXA Investments Managers: "Besmetting van de rest van de wereld dreigt via de internationale handel. Voorlopende indicatoren voor Japan laten al een abrupte omslag zien. Europa is de enige regio die aan het sombere einde van de zomer tegenstand lijkt te bieden. Maar deze mythische vesting zal ook niet lang stand kunnen houden wanneer de groei van de wereldhandel halveert ten opzichte van het huidige niveau." Economen hadden gerekend op een matiging van de wereldwijde groei zodra de voorraadcyclus weer genormaliseerd was en het effect van stimulerende begrotings- en beleidsmaatregelen was weggeëbd. AXA Investments Managers: "De mate van afzwakking vormde echter een verrassing. De markten tuimelden, ondanks een positiever beeld op het fusie- en overnamefront."