AXA Investments Managers: "Daarnaast zal het momentum in de Amerikaanse eindvraag (4% k-o-k in K2 2010) naar verwachting tot in 2011 aanhouden, gesteund door het vertraagde effect van een ultraverruimende beleidsmix (rente, overheidsuitgaven). Wel rekenen wij op een wat bescheidener trendniveau (2,5%), aangezien de schuldenlast verminderd moet worden."

In China zijn de beleidsmakers vastbesloten om de vastgoedzeepbel door te prikken. Maar dat mag Beijing niet afleiden van haar vurige wens om de ontwikkeling van luxe huizen te vervangen door grote hoeveelheden betaalbare woningen.

AXA Investments Managers: "De vraag wordt momenteel gedwarsboomd door excessieve prijzen. De overheid handhaaft haar retorische druk op de speculatieve luxe markten, maar staat in feite klaar om direct het begrotingswapen in stelling te brengen indien de zuiveringsacties op de vastgoedmarkt onverhoopt zouden overslaan naar andere sectoren (de zware industrie bijvoorbeeld)."

De perifere opkomende landen zouden zeker gebukt gaan onder een groeivertraging van de twee locomotieven van de wereldwijde groei, China en de Verenigde Staten, niet alleen via het handelskanaal van gefabriceerde goederen (Azië), maar ook via grondstoffen (Latijns-Amerika, Rusland).

AXA Investments Managers: "Ook hier zal een mix van verruimende beleidsmaatregelen en een toegenomen binnenlandse kredietverlening als schokdemper kunnen fungeren. Europa zal automatisch wat meer glans vertonen nu de Duitse consument voor een prettige verrassing zorgt. Maar later zal ook deze regio gebukt gaan onder de matte wereldhandel en deflatiedruk binnen de eigen EU-periferie (Griekenland, Ierland en Spanje). De gehele eurozone gaat in 2011 bezuinigingsmaatregelen treffen. Overal zullen de wereldhandel en het ruime monetaire beleid de pijn verzachten van de overgang naar een nieuwe fase van trage groei die volgt op het knappen van de kredietzeepbel (een groei van 2,5% in de Verenigde Staten en 1,5% in zowel Europa als Japan)."

AXA Investments Managers: "Daarnaast zal het momentum in de Amerikaanse eindvraag (4% k-o-k in K2 2010) naar verwachting tot in 2011 aanhouden, gesteund door het vertraagde effect van een ultraverruimende beleidsmix (rente, overheidsuitgaven). Wel rekenen wij op een wat bescheidener trendniveau (2,5%), aangezien de schuldenlast verminderd moet worden." In China zijn de beleidsmakers vastbesloten om de vastgoedzeepbel door te prikken. Maar dat mag Beijing niet afleiden van haar vurige wens om de ontwikkeling van luxe huizen te vervangen door grote hoeveelheden betaalbare woningen. AXA Investments Managers: "De vraag wordt momenteel gedwarsboomd door excessieve prijzen. De overheid handhaaft haar retorische druk op de speculatieve luxe markten, maar staat in feite klaar om direct het begrotingswapen in stelling te brengen indien de zuiveringsacties op de vastgoedmarkt onverhoopt zouden overslaan naar andere sectoren (de zware industrie bijvoorbeeld)." De perifere opkomende landen zouden zeker gebukt gaan onder een groeivertraging van de twee locomotieven van de wereldwijde groei, China en de Verenigde Staten, niet alleen via het handelskanaal van gefabriceerde goederen (Azië), maar ook via grondstoffen (Latijns-Amerika, Rusland). AXA Investments Managers: "Ook hier zal een mix van verruimende beleidsmaatregelen en een toegenomen binnenlandse kredietverlening als schokdemper kunnen fungeren. Europa zal automatisch wat meer glans vertonen nu de Duitse consument voor een prettige verrassing zorgt. Maar later zal ook deze regio gebukt gaan onder de matte wereldhandel en deflatiedruk binnen de eigen EU-periferie (Griekenland, Ierland en Spanje). De gehele eurozone gaat in 2011 bezuinigingsmaatregelen treffen. Overal zullen de wereldhandel en het ruime monetaire beleid de pijn verzachten van de overgang naar een nieuwe fase van trage groei die volgt op het knappen van de kredietzeepbel (een groei van 2,5% in de Verenigde Staten en 1,5% in zowel Europa als Japan)."