AXA IM: "Ten eerste bevestigde de Chinese inkoopmanagersindex (PMI) dat de binnenlandse vraag weer aantrekt; en het was de Chinese economie die het wereldwijde herstel in 2009 aanvoerde en die aan de basis lag van de vertraging van de wereldhandel in de periode mei-juli. Nu de fabrieksorders in drie maanden tijd met 7 punten zijn gestegen op de PMI-graadmeter, terwijl de exportorders stabiel gebleven zijn, is dit nieuw bewijs voor de verwachting dat de Chinese import snel zal toenemen. Ten tweede overtrof de Amerikaanse ISM-index alle verwachtingen dankzij het herstel van één keer de standaarddeviatie van de component nieuwe orders. En ten derde werden de productieplannen in de verwerkende industrie in de eurozone in oktober onverwacht verhoogd."

Deze positieve signalen uit de drie grootste economieën van de wereld tezamen geven een heldere boodschap af: de wereldwijde vertraging is achter de rug. AXA IM: "De aankondiging door de Fed van haar programma voor kwantitatieve verruiming (de aankoop van langlopende obligaties tot een bedrag van USD 600 miljard), min of meer conform de marktverwachting (circa USD 500 miljard), ondersteunde niettemin de risicobereidheid. Er werd immers duidelijkheid aan de markten verschaft: het programma wordt over 8 maanden uitgespreid waarbij elke maand voor USD 75 miljard aan obligaties wordt gekocht."

AXA IM: "Ten eerste bevestigde de Chinese inkoopmanagersindex (PMI) dat de binnenlandse vraag weer aantrekt; en het was de Chinese economie die het wereldwijde herstel in 2009 aanvoerde en die aan de basis lag van de vertraging van de wereldhandel in de periode mei-juli. Nu de fabrieksorders in drie maanden tijd met 7 punten zijn gestegen op de PMI-graadmeter, terwijl de exportorders stabiel gebleven zijn, is dit nieuw bewijs voor de verwachting dat de Chinese import snel zal toenemen. Ten tweede overtrof de Amerikaanse ISM-index alle verwachtingen dankzij het herstel van één keer de standaarddeviatie van de component nieuwe orders. En ten derde werden de productieplannen in de verwerkende industrie in de eurozone in oktober onverwacht verhoogd." Deze positieve signalen uit de drie grootste economieën van de wereld tezamen geven een heldere boodschap af: de wereldwijde vertraging is achter de rug. AXA IM: "De aankondiging door de Fed van haar programma voor kwantitatieve verruiming (de aankoop van langlopende obligaties tot een bedrag van USD 600 miljard), min of meer conform de marktverwachting (circa USD 500 miljard), ondersteunde niettemin de risicobereidheid. Er werd immers duidelijkheid aan de markten verschaft: het programma wordt over 8 maanden uitgespreid waarbij elke maand voor USD 75 miljard aan obligaties wordt gekocht."